Първото Кардиологично училище за журналисти постави началото на активна комуникация между медии и кардиолози

Българското дружество по интервенционална кардиология (БДИК) проведе първото по рода си Кардиологично училище за журналисти. Училището запозна журналистите с актуалните теми и проблеми в сферата, както и постави началото на добро сътрудничество между БДИК и медиите в България.

Поради засиления интерес на обществеността към проблемите на здравеопазването, организационният комитет на форума създаде Речник на най-често използваните понятия в областта на интервенционалната кардиология, който бе предоставен на журналистите.

Водещи специалисти запознаха присъстващите с актуални теми като стент за живот, съвременно лечение на остър коронарен синдром, новите технологии в България и др. и спомогнаха за въвеждането на журналистите в спецификата на конкретните патологии, както и за запознаването им с работата на съответните клинични звена.

V-тият Национален конгрес по интервенционална кардиология събра повече от 300 специалисти от цялата страна, които обсъдиха съвременните технологии и методи за лечение в областта. Конгресът представи последните новости и постижения в областта на диагностиката и интервенционалното лечение на сърдечно-съдовите заболявания. В научната програма се включиха водещи български и чуждестранни експерти в областта, както и бяха представени случаи на живо (live case sessions).

Важността на темата и бъдещето на интервенционалната кардиология постави пред всички участници в Кардиологично училище за журналисти – представители на медиите, специалисти и пациенти, предизвикателството да се информират активно, да повишават своите знания и умения в областта, както и да популяризират възможностите на интервенционалната кардиология.

Кардиологичното училище за журналисти се проведе с подкрепата на СОФАРМА АД.

ЗА НАС

Комуникационна агенция PRoWay е създадена в началото на 2010 година.
PR мениджър и съдружник в PRoWay е Стоян А. Стоянов, PR специалист с над 10-годишен опит в публичните комуникации във водеща PR агенция, в бизнес организация, правителствени институции и медии. Той е работил за публичните комуникации на компании като ЧЕЗ България, DB Shenker България, SHELL България, VISA, HP и други.

КОНТАКТИ

PRoWay Communications Agency

Моб. тел.: + 359 (879) 646 648

E-mail: stoyanov@proway.bg

Офис: София, ул. "Шести септември" №44

© 2012 PRoWay Provides Professional