ОББ връчи специална награда на признателност на Фондация „Аполония“ за успешно партньорство

Фестивал на изкуствата “Аполония”

Откриването на Аполония 2012 ще бъде запомнена както с брилянтните изпълнения на Александрина Пендачанска и пианиста Людмил Ангелов, така и със специалните отличия на Обединена българска банка (ОББ) за българското изкуство. Певицата Белослава получи награда на ОББ за своето творчество, която изобразява антично изображение на делфин, митичен спътник на бога на изкуствата Аполон, а организаторите на Фестивала от Фондация „Аполония“ бяха наградени от банката със специален приз, олицетворяващ Младия Аполон. Проф. Димо Димов, председател на Фондацията заяви, че с помощта на ОББ Празниците на изкуствата са се превърнали в символ на българската култура. И двата приза са изработени от скулпторката Лина Маджарова.

Първите фестивални дни донесоха на почитателите на изкуството и музиката уникални изпълнения на български и чуждестранни творци. Концертът на Ангел Заберски Биг бенд “Брас Асоциация”, в който участваха 17 от най-добрите джаз музиканти в България, бе най-интересното събития на 1 септември, а на следващата вечер публиката бе привлечена от „Танците на Иван Донев“ на Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, със специалното участие на Камен Донев. Хилда Казасян и Мишо Йосифов Секстет бяха звездите на Клуб ОББ същата вечер и изпълниха до краен предел залата със своите уникални изпълнения.

Днес се очаква концерт Cheek to Cheek на обичания Васил Петров с участието на Кристина Кирова в Амфитеатър Аполония, а в Клуб ОББ ще се изявят Милица Гладнишка, с участието на Борис Таслев, Васил Спасов и Атанас Попов.

Издателство „Сиела“ ще представи в Художествената галерия книгите „Тълковен речник“ на Юри Лазаров и „Известният непознат“ на Петър Стоянович.

ЗА НАС

Комуникационна агенция PRoWay е създадена в началото на 2010 година.
PR мениджър и съдружник в PRoWay е Стоян А. Стоянов, PR специалист с над 10-годишен опит в публичните комуникации във водеща PR агенция, в бизнес организация, правителствени институции и медии. Той е работил за публичните комуникации на компании като ЧЕЗ България, DB Shenker България, SHELL България, VISA, HP и други.

КОНТАКТИ

PRoWay Communications Agency

Моб. тел.: + 359 (879) 646 648

E-mail: stoyanov@proway.bg

Офис: София, ул. "Шести септември" №44

© 2012 PRoWay Provides Professional